Jak vyrobit sušená rajčata

Sušená rajčata z obchodu jsou dobré, ale vyrobené doma jsou ještě lepší! Čtěte dále a zjistěte, jak si vyrobit sušená rajčata doma.

Sušená rajčata jsou velice oblíbenou pochoutkou. Ať už je jíte samotné nebo je přidáváte jako součást receptu, vždy zajistí kulinářský zážitek. Samozřejmě, že si sušená rajčata můžete koupit, ale jejich chuť se nevyrovná těm po domácku udělaným. A navíc jejich příprava není vůbec složitá.

susena-rajcata-recept-1

Pokud děláte sušená rajčata poprvé, začněte se sherry rajčátky. Nejenže jsou všechny stejně velký, ale stačí je pouze překrojit napůl a je hotovo. Klasická velká rajčata přidělávají práci vykrajováním tzv. ,,bubáků’’ a zdlouhavým krájením na stejně velké kousky.

susena-rajcata-recept-2

Vymazejte plech olivovým olejem nebo ho vyložte pečícím papírem. Rajčata položte vnitřkem nahoru a posypte solí pepřem. Můžete přidat bylinky nebo česnek a zakápněte lehce olejem. Je na Vás, jak chutě jsou Vám blízké.

susena-rajcata-recept-3

Pečte při 225 stupních. Asi po hodině a půl je už možné rajčata vyndat. Záleží na Vás , jak moc chcete rajčata suchá. Možné nechat sušit až 4 hodiny.

susena-rajcata-recept-5

Pravděpodobně budete chtít rajčata sníst hned, protože jsou vynikající i v tomto stavu, ale pokud máte vůli to vydržet, rajčata vložte do nějaké uzavíratelné nádoby a zalijte olivovým olejem. Nechte týden odležet v lednici a pak si můžete vychutnat hotová sušená rajčata.

susena-rajcata-recept

Sušená rajčata se hodí na pizzu, k těstovinám nebo jen tak s čerstvým chlebem.