papinak

Uvařte si podzimní dobroty v tlakovém hrnci! Bezpečně a výhodně zároveň!

Nic nezahřeje během podzimních plískanic lépe, než poctivě připravený gulášek či vývar. Připravte si oblíbené pokrmy v tlakovém hrnci a užívejte si nejen rychlosti, ale také plné chuti.

Vaření s tlakovým hrncem si oblíbila už nejedna hospodyňka, vždyť právě díky ‘’papiňáku’’, jak se lidově tomuto hrnci přezdívá, uspoříte čas, peníze, vaření se stává pohodlnější a výsledný pokrm je chuťově výraznější!

 

Chytré vaření s tlakovým nádobím

V čem vězí to zázračné vaření v tlakovém hrnci? Tato nádoba s tlustými stěnami umožňuje vařit při tlaku dosahujícího hodnot 130°C, díky čemuž je příprava pokrmů jednoznačně rychlejší.

Vařte, duste, smažte

Ať už potřebujete vařit, dusit, nebo třeba smažit, tlakový hrnec vám umožňuje jakoukoliv přípravu. Jeho všestrannost a rychlost si rychle oblíbíte. Pokud však s vařením s tímto kuchyňským pomocníkem teprve začínáte, je třeba si osvojit pár triků!

I když se výrobci tlakového nádobí stále zdokonalují a vyrábí chytřejší modely, je třeba si osvojit pár zásad, které je třeba znát.

 

Bezpečnost vaření

Už dávno neplatí tvrzení, že rychlé vaření s papiňákem je nebezpečné. Moderní modely tlakových hrnců jsou opatřené speciálními pojistkami, které zajišťují bezpečí. Příkladem mohou být tlakové hrnce od výrobce Aston, které jsou oblíbené právě pro svou bezpečnost, kvalitu i hezký design. O tom, že nejde o nějaké ‘’teleshopingové’’ nekvalitní zboží jste se mohli přesvědčit i v televizním pořadu o vaření s Jiřím Babicou.

 

Jak na vaření?

  1. Plňte hrnec jen do ⅔ objemu. Pokud připravujete pokrm, který při vaření pění, je třeba plnit maximálně do poloviny výšky hrnce.
  2. Příprava pokrmů v ‘’tlakáči’’ nevyžaduje takové množství vody či tuku.
  3. Výraznější chuť pokrmu získáte tak, že nejdříve maso orestujete a teprve poté přidáte další suroviny a necháte vařit.
  4. První pokusy mohou být rozvařené. Než se naučíte odhadovat čas vaření, raději vařte kratší dobu, dodělat se dá pokrm už i s otevřeným hrncem.
  5. na začátku vaření je třeba nastavit tlak na maximum a po chvilce jej upravit tak, aby z hrnce unikalo jen malé množství páry.

 

Výhodný nákup – Akce na tlakové hrnce značky Aston!

V případě, že zvažujete nákup kvalitních tlakových hrnců od Astonu, pak si rozhodně nenechte ujít jedinečnou akci, která trvá jen do 26.10. 2014!

aston
Vyberte si tlakové nádobí z nabídky e-shopu Nadobiaston.cz!